Διαχωριστές Αμαλγάματος: Ενημέρωση για τον Κανονισμό της Ε.Ε


Σύμφωνα με τον Κανονισμό της ΕΕ (EU Regulation 2017/852) από την 01-01-2019 όλα τα οδοντιατρεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να διαθέτουν συσκευή διαχωρισμού αμαλγάματος σύμφωνα με το πρότυπο ISO 11143.

 

Η σημαντικότερη παράμετρος του προτύπου αυτού είναι ότι η συσκευή που θα προμηθευτείτε, θα πρέπει να εξασφαλίζει ποσοστό συγκράτησης 95% και άνω και να διαθέτει σχετικό πιστοποιητικό από τον Κατασκευαστή.

 

Ο Κανονισμός έχει δεσμευτικό χαρακτήρα μεν για τις Χώρες-Μέλη από την ημερομηνία εφαρμογής του, εντούτοις υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να δοθεί και κάποιου είδους χρονική παράταση κατά την υιοθέτηση του στην Εθνική Ελληνική Νομοθεσία.

 

Τα σημεία που θα πρέπει να προσέξετε στην επιλογή σας,  εκτός από το κόστος της αρχικής εγκατάστασης, είναι το κόστος και η συχνότητα αντικατάστασης των αναλώσιμων μερών π.χ δοχεία συλλογής κ.ο.κ.

 

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο εγκατάστασης μιας τέτοιας συσκευής:

  • Η NEODENT A.E ως η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρία οδοντιατρικών μηχανημάτων σε χώρες της Κεντρικής & Βόρειας Ευρώπης όπου ο διαχωρισμός αμαλγάματος είναι υποχρεωτικός 20 έτη και πλέον, διαθέτει άριστη τεχνογνωσία πάνω στο εν λόγω θέμα και μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα και σίγουρα σε όλες σας τις τεχνικές ερωτήσεις.
  • Συνεργάζεται με όλες τις εγνωσμένες εταιρίες του χώρου, METASYS, DURR DENTAL, CATTANI κοκ. και προσφέρει λειτουργικά άριστα αποτελέσματα.
  • Εφόσον διαθέτετε μηχάνημα NEODENT oοποιασδήποτε χρονολογίας από το έτος 1997 κ.ε, η εγκατάσταση μια τέτοιας συσκευής είναι 100% τεχνικά εφικτή, εύκολα και γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να σταματήσετε καθόλου την εργασία σας.

 

Σε ό,τι αφορά το κόστος εγκατάστασης:

  • Το κόστος διαμορφώνεται σύμφωνα με τον υφιστάμενο εξοπλισμό σας, κυρίως εάν υπάρχει μοτέρ χειρουργικής αναρρόφησης και ποιου τύπου κοκ.
  • Υπάρχουν διάφορες επιλογές και η Neodent Α.Ε θα σας προτείνει την καλύτερη στην σχέση τιμή-απόδοση. Σημειώστε ότι έχετε πάντα και την δυνατότητα διακανονισμού άτοκων δόσεων

 

Για να έχετε μια λεπτομερή εκτίμηση κόστους, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Πωλήσεων της NEODENT A.E:

 

  • Για τους κατόχους έδρας NEODENT αρκεί να μας αναφέρετε (τηλεφωνικά ή με e-mail) τον σειριακό αριθμό του μηχανήματός (ασημί ετικέτα στο πίσω μέρος της ταμπλέτας ή στο πίσω μέρος της έδρας με την μορφή ND XXXX- XX). Στο αρχείο κρατείται όλο το ιστορικό κατασκευής & αναβαθμίσεων για όλα τα προϊόντα από το έτος 1997 και έπειτα.
  • Για κατόχους άλλης μάρκας, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα ραντεβού για επιτόπια αυτοψία και καταγραφή του εξοπλισμού σας. Οι επισκέψεις Πωλητών/Τεχνικών στο ιατρείο σας στα πλαίσια εκτίμησης κόστους τοποθέτησης διαχωριστή αμαλγάματος δεν χρεώνονται.

 

Online shop for dental equipments

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER